Breaking News: Josso alias ‘The Badboy’ Tate komt voor in de Rechtbank te Peperstraat 21

Door onze juridische verslaggever J. de Oude

Na een roerige periode waarin ‘The Badboy’ zich heeft moeten voorbereiden op zijn verweer, was vandaag het moment van de zitting. Zoals alom bekend, stond Tate terecht voor zijn betrokkenheid op de avond der verdommenis. Hierbij stond zijn rol bij de aanslag op ‘de Goliath’ centraal. De roemruchte avond der verdommenis staat bij velen nog vers op het netvlies. Dit was de avond dat dispuut C (geschorst) voor het eerst bij justitie in beeld kwam. Lange Fries, B. Komijn, J. de Oude en J. Tate zouden betrokken zijn bij meerdere incidenten waarbij vele slachtoffers zijn gevallen.


J. Tate stond al enige tijd onder voorarrest, afwachtende op zijn proces. Vandaag was het eindelijk zover, bijgestaan door T. Sperzieboon verscheen ‘The Badboy’ voor het eerst in maanden weer in het openbaar. Zijn verdediging stond als een huis en Sperzieboon veegde de voeten onder de aanklager vandaan. De zitting concluderend: er zijn tijdens het proces grote fouten gemaakt en de aanklacht bleek onjuist geformuleerd. Al met al was het één grote wanvertoning waarna de aanklager met de staart tussen de benen zijn eis weer innam.

Na de slotargumenten waarbij Sperzieboon nog ééns de aanklager met de vloer gelijk maakte, werd de zitting gesloten. Onderweg naar buiten betrapte ik ‘The Badboy’ op een stiekeme glimlach, die hij snel weer van zijn gezicht veegde.

Wij zien met smart de onvermijdelijke vrijspraak tegemoet, maar stiekem vieren we het al een beetje met een heerlijk brand biertje. Dank aan T. Sperzieboon voor zijn inzet en geweldige vertoon vandaag.

In ander nieuws:
– Nieuwe sprookje van Roald Dahl “B. Oels en zeven lijnen” verboden
– Meneer Meneer ontdekt zichzelf in Maleisië
– Yilan en Beffie nieuwe dragers van het kruis

Inloggen

"Wij verkeren in de stellige overtuiging dat Onze Lieve Heer met genegenheid op onze
levenswijze en onze daden neerkijkt en dat hij BALLAST kansen en leiding
verschaft tot in eeuwigheid van dagen."