Jachtseizoen is weer begonnen

GRONINGEN, 2 april 2022

Door onze verslaggever Yilan

De wintermaanden zitten er weer op, dus de jachtlaarzen kunnen weer uit de kast worden gehaald. Nu de berenbonken van Dispuut Ballast afgelopen donderdag de barre tocht naar Selwerd hebben overleefd in een Mercedes L klasse met stoelverwarming weten we het zeker: dispuut B is onsterfelijk.

De redactie is op pad gegaan en heeft meerdere leden gesproken over de opening van het jachtseizoen. Allereerst spraken we Toxic Tulio. Waar het Groningse wild enkele weken veilig was, omdat deze langharige plumeau paella liep te vreten, is het jachtseizoen nu volledig geopend: “Ik wil weer re-integreren bij dispuut”, sprak fret 105. Dat bij dit plan een familielid van Fidgetspinner hoorde, was voor velen een verrassing. Ik heb de paella ingeruild voor een stamppot hutspot: “Ondanks dat ze hetzelfde geluid maakte tijdens het sabbelen op een wortel als haar neef die een ui naar binnen werkte, was het een geslaagde avond.” Eerder had Tulio al een ander stukje wild gevangen. Echter was dit geen geslaagde jacht. Het dier besloot in slaap te vallen, net voordat Tulio zou schieten: “Ik ben maar naar huis gegaan, anders is er ook niks aan.”

Er is nog een oude jager terug in het veld. Deze veteraan, die uit schaamte liever anoniem wil blijven, heeft het gepresteerd om een konijntje mee naar huis te nemen. Nog één lid van dispuut B te gaan en ze kan uitgenodigd worden voor de borrels. Dit konijntje is overigens niet de enige die de redactie hoopt tegen te komen tijdens de borrels.

Ook Michael is terug van weggeweest. Ik zat een tijd thuis op Strijkie. Dit keer was het niet dat smerige beest genaamd ‘Boelie’ dat op m’n zenuwen zat. Toen de SOS mij belde of ze me mochten interviewen, twijfelde ik geen moment: “Zo doe ik toch nog iets goeds voor de wereld, want van mijn studiepunten moet ik het niet hebben. En tja, dan mogen ze best weten dat ik Michael heet. Ik ga wel goed op de vrouwelijke aandacht. Vrouwen schijnen nou eenmaal van beesten in bed te houden.”

Tot slot zijn er ook twee jagers uitgevallen. Tijdens een allround jacht op een dinsdagavond besloten K. Rul en Harrie Huisman halverwege af te haken. Na een grote hoeveelheid gerstenat op het terras te hebben genuttigd, konden de mannen het niet opbrengen om naar de Aloude Lederenhuiden Vangstceremonie te gaan. K. Rul is hierbij ook nog eens zijn jachtvergunning verloren.

Om te verifiëren of verder alle jachtvergunningen op orde zijn, zijn we even langs de Kamer van Koophandel gegaan. Hier was niet veel nieuws te halen, behalve dat ze een nieuwe ijzeren voorgevel aan het gebouw hebben weten te bevestigen. Wel is bekend dat de vergunningen voor de jongste lichting jagers inmiddels in Groningen binnen zijn.

In ander nieuws:

  • Boelie met Yilan in gesprek over hoe om te gaan met plotseling gebrek aan liquide middelen
  • De roddelkoning van Costa Rica: Herrie Hectiek meer betrokken bij Dispuut dan ooit te voren

Inloggen

"Wij verkeren in de stellige overtuiging dat Onze Lieve Heer met genegenheid op onze
levenswijze en onze daden neerkijkt en dat hij BALLAST kansen en leiding
verschaft tot in eeuwigheid van dagen."