Autoriteit Financiële Markt tikt B.V. Ballast op de vingers. Debiteurenbeleid niet op orde. Boetes van enkele tientallen euro’s en faillissement dreigen. Hoofdverdachten op de vlucht.

Door onze financiële verslaggever Sampie

Dat niet alleen de grote banken onder scrupules liggen van de AFM is vandaag duidelijk geworden, nadat er een boete is opgelegd aan B.V. Ballast wegens het niet goed naleven van de regels omtrent bankieren. T. De Griek, huidig CFO van B.V. Ballast en oud-topman bij de Dirk Scheringa Bank, IceSave en Enron, verweert zich met hand en tand. Financieel oudgediende Tulp is er echter met zijn neus ingedoken en heeft, na een groot gevonden lek op zondagochtend bij de CFO op Vlieland, een aantal schokkende documenten weten op te speuren die de CFO in het defensief dringen. Waar andere vroeger de Kaaimandeiland, Bermuda of Panama gebruikten voor het verhullen van verdwenen vermogen zoekt T. de Griek het dichterbij huis. Via Shell corporaties op de Waddeneilanden is er veel geld weggesluisd vanuit B.V. Ballast. In de volksmond worden de onthullingen ook wel ‘de Ameland Pepers’ genoemd.

Het grootste schandaal uit de onthullingen betreft het verdwenen geld van ene K. Rul. Justitie gaat er van uit dat de gelden op de rekening verdwenen zijn via het drugscircuit en witgewassen via enkele vleesverwerkers van o.a. de AH basic Frikandel. K. Rul was niet bereikbaar voor commentaar. Volgens zijn huisgenoten lag hij op bed, wat vreemd was, gezien het al half vijf ’s middags was toen het onderzoekscollectief verhaal kwam halen.

T. de Griek, Rul en enkele andere hoofdfiguren uit deze zaak hebben besloten om een mogelijk strafrechtelijk onderzoek voor te zijn en hebben besloten een vluchtpoging richting Mexico te ondernemen. De vluchtpoging in deze zaak wordt georkestreerd door de verdachte die bekend is onder het criminele alias ‘Meneer Meneer’. Meneer wordt door beroepscrimineel en medeverdachte de Pot Boels ook wel de ‘Dikke Ketel’ genoemd. De voortvluchtigen worden verder bijgestaan door de huisgenoot van Boels, beter bekend als ‘De Marokkaan’. De Marokkaan wordt in verband gebracht met de recentelijke onthullingen over zijn neef Ali B, maar of hij wel of niet aan vrouwen heeft gezeten valt niet door de officier van justitie vast te stellen. Justitie vraagt burgers oplettend te zijn op dit flamboyante gezelschap, maar ze onder geen beding zelf te benaderen zonder pils of borrelhapjes.

In ander nieuws:

  • Zangeres Zonder Naam maakt na jaren comeback met de hit ‘Vlieland, Vlieland!’
  • Wordt er gestopt voor een ijsje? Aandelenkoers Ola Mexico verbreekt door onverklaarbare redenen beursrecords
  • Bij heropeningen kroegen verwilderde Boels gevonden in de Blokes: “Drie Weken geleefd op pils en bitterballen!”
  • T. Pooier ontkent alle geruchten over de druiper

Inloggen

"Wij verkeren in de stellige overtuiging dat Onze Lieve Heer met genegenheid op onze
levenswijze en onze daden neerkijkt en dat hij BALLAST kansen en leiding
verschaft tot in eeuwigheid van dagen."