De ontdekking op Vlieland van de geheime tostibende

Door onze verslaggever Joe de Kale

Na alle problematiek met drugs in Groningen en Brabant is ook Vlieland sinds afgelopen weekend niet meer veilig en zien we dat ook hier de productie van narcotica steeds vaker voorkomt. Afgelopen weekend is er op Vlieland opnieuw een laboratorium opgerold, vermoedelijk gelinkt aan de groep ‘Ballast Maffia’. Op een boerderij genaamd ‘Tam-Tam’ werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een inval gedaan door de corrupte weekendsenaat.

De groep die zich schuilt onder de naam ‘De geheime tostibende’ werd verraden door de Urker bloemsteker, die nu in getuigenbescherming zit. Deze onhandige meneer fluisterde na een ruzie met T. Romijn in zijn oor dat er in de boerderij een geheime tosti bende actief was..

De corrupte weekendsenaat ging meteen op pad en troffen op zolder grondstoffen en installaties aan om de nieuwe designer-drug tostaïne te produceren. Bij de inval zijn ook drie mannen tussen de 19 en 21 jaar gearresteerd toen zij werden betrapt op het kaas gooien. Één van de daders, Joe S. alias de Kale, is mogelijk gelieerd aan de Ballast Mafia en moet zijn voorarrest uitzitten in de EBI Strijkbout met o.a. zwaargewicht Niels die bekend staat om het weigeren van anytimers en een guur toiletbezoek op huize Strijkbout. De andere betrokkenen worden op dit moment vastgehouden in isolement, bewaakt door bewaker C. Orona

De woordvoerder van de eilandpolitie Hendrik reageert: “Je merkt wel dat dit soort dingen steeds vaker voorkomen op het eiland, er hangt hier een gesloten zwijgcultuur. Een soort 4-muren principe”. Hoe de grondstoffen precies op het eiland zijn gekomen is nog onduidelijk, waarschijnlijk met de éérste boot van 14:05.

Ook sprak Ballast Weekly Peper met de bewoners van boerderij Tam-Tam. Zo reageerde Oral-B Mulder geschokt: “Ik wist helemaal niet wat zich hier boven afspeelde, maar toen ik naar de zolder liep en de installatie zag, schrok ik mij rot. Ik heb in de waas waarschijnlijk een halve dosis van die troep, tostaïne binnengekregen. Wat ik me er nog van herinner, is dat het geweldig was en dat ik vervolgens met plakken kaas stond te gooien! Haha, ik heb nog nooit zo hard gelachen, goed spul man.”

Naast Oral-B sprak ook zijn partner Harrie zich uit: “Dat dit heeft kunnen plaatsvinden is ronduit schandalig. We wonen ook pas net op deze boerderij en dan gaat het nu al zo fout. Toen ik erachter kwam, wilde ik het liefst iedereen in elkaar slaan, maar ja… niemand wilde met mij vechten. Toen ben ik maar gaan zuipen, daardoor heb ik toch nog een leuke avond gehad. Doordat het speciaalbier niet te drinken was, ben ik maar met T. Romijn, Joe de Kale, Yilan en Oral-B Mulder een nieuw spel gaan spelen: Adt Kots.”

Hoewel er drie arrestaties zijn verricht denkt de politie dat het hier niet gaat om een kleine hobby producent, maar zijn de drie mogelijk onderdeel van een beruchte en grotere tostibende. Deze bende is inmiddels internationaal gesignaleerd en was ook verantwoordelijk voor het ontbijtgebrek op zondagmorgen. “Ik wil gewoon godverdomme ontbijten en nou hoor ik dat die pennis gisteravond 5 broodjes heeft gestolen,” aldus weekendsenator Thierry Romijn. De politie doet momenteel nog onderzoek naar de verblijfplaats van de andere verdachten.

Wordt vervolgd….

In ander nieuws:
– Nieuwe podcasts uitgekomen op Spotify: ‘De praatbank van Baloe en Flappie in de sauna’
– T. De Schooier slentert rond met gonorroe en besmeurt elke vrouw, hoe veilig is de kroeg nou?
– Hasbro brengt nieuw spel op de markt ‘AdtKots’!
– Baloe over zijn liefde voor de koe

Inloggen

"Wij verkeren in de stellige overtuiging dat Onze Lieve Heer met genegenheid op onze
levenswijze en onze daden neerkijkt en dat hij BALLAST kansen en leiding
verschaft tot in eeuwigheid van dagen."