Na Achterkamer & The Voice of Holland komt ook ander schandaal na jaren aan het licht: Ballastschandaal ‘Pologate’

Door onze correspondent Winnie Hofstede

Door de geschiedenis heen zijn er veel mysteries waar tot aan de dag van vandaag nog steeds over gediscussieerd wordt. De mysteries rondom de stad Atlantis, de Bermudadriehoek en de financiën van Dispuut B zijn mysteries die maar niet kunnen worden opgelost. Toch komt er eens in de zoveel tijd het antwoord boven tafel. Nadat deze week de mysteries rondom de achterkamer en The Voice of Holland werden opgelost, ging detective Winnie maar eens op pad in Groningen om de verdwenen polo’s te achterhalen.

Door nieuwe technieken te gebruiken kwamen we tot een verontrustende conclusie dat meneer Pennis (zoon van mevrouw Pennie) deze al jarenlang heeft verstopt in zijn eigen achterkamer. Dit verborgen geheim kwam aan het licht toen Playboy vd Plee uit zijn kamer werd geschopt door Gerardus, nadat hij een geit mee naar bed had genomen.Tot onze grote verbazing vonden we een lading vol stof met daaronder nog een paar overgebleven polo’s. De polo’s zagen er uit alsof ze in al die tijd niet gewassen of gestreken waren en het welbekende schildje was volledig verroest. Waar de andere polo’s zijn gebleven, is nog steeds niet bekend. We hopen maar dat de grote hoeveelheden as van de big pack Camel Blue’s van Gerardus de hovenier kwamen, maar zeker weten doen we het nooit.

Toen we Playboy vd Plee zelf vroegen naar het schandaal kwam er slechts een korte zin uit zijn mond: ‘Ik heb het niet geweten’. Als we echter verder kijken in zijn garderobe, volgens hem ook wel zijn manege, hebben we al snel meer duidelijkheid. In de garderobe vonden we naast de  tientallen kledingstukken van het welbekende merk ‘paardje’ ook zijn dierbare imagematigheid schaal. Merkloze kleding was hier niet te vinden, laat staan een polo van de Primark. Toen we Pennis hiermee confronteerde kwam de aap uit de mouw. De verloedering van het dispuut moest ten koste van alles tegengehouden worden.

Nadat de schandaal eindelijk aan het licht was gekomen kwam één van de getroffen slachtoffers dhr. Flappie naar voren: “Jarenlang heb ik dit voor me gehouden, maar ik kan toch nu echt niet meer zwijgen. Het gaat mij niet zo zeer om het geld. Immers heb ik uitstekend inkomen met de verkoop van mijn geïmporteerde yogamatjes, die tevens erg goed zijn voor het milieu, maar mijn polo van drie euro zou ik toch graag nog willen ontvangen.”

Echter zitten we nog steeds met de vraag: waar zijn de overgebleven polo’s. En nog belangrijker: wie gaat deze betalen?

In ander nieuws:

  • T. Romijn wijzigt zijn liefde voor een speciaal Waddeneiland en gaat met de boys weekendje naar Vlieland
  • J. De Oude slaapt een nachtje in de Bakkerij en krijgt in de ochtend broodje pindakaas
  • Niels scheurt uit overhemd na zware weken van thuiszitten in de lockdown
  • JFVD’er R. Radsnaak verspreidt nepaccounts op Instagram


Inloggen

"Wij verkeren in de stellige overtuiging dat Onze Lieve Heer met genegenheid op onze
levenswijze en onze daden neerkijkt en dat hij BALLAST kansen en leiding
verschaft tot in eeuwigheid van dagen."