Slecht investeringsbeleid door de leden van Dispuut Ballast

Door onze correspondent Yilan:

De Nieuwe Stad, 20 december 16:00

Het gaat financieel slecht met Dispuut Ballast. De portemonnee van sommige leden wordt kleiner en kleiner, terwijl het aantal uitgaven juist is toegenomen in de afgelopen maanden. We gingen in gesprek met een aantal leden en hebben hun uitgavenpatroon geanalyseerd om de situatie in kaart te brengen:

Één van de ongelukkigen is Barm Clither: “Ik heb laatst een Mercedes L-klasse geleased om naar een galadiner te kunnen. We hebben gegeten in die toko op het Poeleplein. Hoe heet die ook alweer? De Pitterij, dacht ik.” Wat was de schade Barm? “Nou die bijtelling bleek veel hoger uit te vallen dan verwacht. Ik heb 100 euro kunnen betalen om tegen een plastic bumper aan te kijken. Daarnaast zei de dealer dat het model was veranderd, nou daar heb ik niks van gemerkt.”

Barm is niet de enige die opgelicht is door een dealer. We spraken ook met kale Joe Speedboot: “Een hele tijd kon ik de bunker niet in, omdat het één en ander was voorgevallen. Nu ik dan eindelijk weer naar binnen mag, is die toko gesloten, vanwege één of ander virus dat uit Azië is komen overvliegen. Nu kan ik honderden euro’s per maand betalen om naar dat ene dorp in Zeeland te gaan. Terneuzen heet het volgens mij. Ach ja, ik heb in ieder geval mijn das nu. Het was soms even slikken (letterlijk), maar het is me gelukt samen met die andere vier fretten.”

Naast de twee jonge knapen heeft ook de veteraan Pepsi Cola financiële schade opgelopen. Pepsi besloot ‘s nachts een rondje te gaan wandelen. Omdat hij vergeten was zijn ogen open te doen, is hij tegen zijn eigen kast aangelopen. Gelukkig heeft bioloog Rikkert dit weten op te lossen door een handje spijkers aan zijn kast vast te tapen: “Ja het was niet zo’n handige actie, maar gelukkig ben ik niet zoals honderd tegen de lamp aangelopen. Ik hoorde dat zijn lichting sadistischer is dan hun eigen BOC, vooral die gast met die Oral-B lach, Jappie, schijnt er wat van te kunnen. Ach ja, voor zo’n enorm grote penis is natuurlijk ook geen plek binnen dispuut B. Aan die baby arm van Sampie hebben we wel genoeg. En we zien allemaal hoeveel problemen dat oplevert. Die gast viert binnenkort zijn lustrum aan pandapunten.”

Ook de algemene rekening van het dispuut heeft het zwaar te verduren gehad. Penningmeester Thierry Romijn: “Door haar naam dacht ik dat het 1 cent zou kosten. Dat was helaas iets meer dan verwacht. Gelukkig was het het allemaal waard en hebben we flink gelachen. Behalve Rikkert dan, die bal zei niet zoveel meer.”

Al met al kunnen we concluderen dat de Ballastianen hun tekort aan liquide middelen aan zichzelf te danken hebben. Met de lustrumreis in het zicht, is het belangrijk dat er een gedragsverandering moeten plaatsvinden. De reis zal in ieder geval niet naar Midden-Amerika gaan als het aan Tulp ligt.

Wordt vervolgt…

In ander nieuws:

  • Harrie over cursus speechen voor 20.000 euro
  • In gesprek met Thierry over zijn grote liefde voor een Waddeneiland
  • Hertbewoner Yilan wanhopig opzoek naar een slipje van 1 cent
  • Playboy vd Plee over zijn imagematigheid en de gewonnen schaal: ik trek me stiekem weleens af voor de spiegel

Inloggen

"Wij verkeren in de stellige overtuiging dat Onze Lieve Heer met genegenheid op onze
levenswijze en onze daden neerkijkt en dat hij BALLAST kansen en leiding
verschaft tot in eeuwigheid van dagen."