Breaking news: Winnie Hofstede krijgt inreisverbod voor China en mogelijke lustrumreis naar China vervalt

Groningen, 14 december 2021

Van uw trouwe en naïeve verslaggever Tulp:

Winnie Hofstede, beter bekend als ‘Winnie’, heeft een inreisverbod gekregen van de Chinese overheid. Na dat een tijdje geleden Winnie de Poeh al werd verboden in China, is dit nu ook het geval voor deze lookalike van Winnie de Poeh. Dit heeft echter gevolgen voor de bestemming van de locatie van de lustrumreis van dispuut Ballast.

Dat Winnie Hofstede een lookalike is van Winnie de Poeh was al een tijdje bekend (zie afbeelding). In 2020 werd dit opgemerkt door toenmalige BOC’s Niels & Waldo. Winnie was op dat moment aan het lachen naar zijn BOC’s, toen deze beide riepen: “Winnie, zing eens een nummer van Winnie de Poeh.” Toen later ook nog eens bleek dat Winnie regelmatig zijn pot met honing verloor, werd zijn naam omgedoopt naar “Winnie Hofstede”. In het dispuut weet eigenlijk niemand meer wat de oorspronkelijke naam is van Winnie.

De vergelijking van Winnie (links) met Winnie de Poeh (midden) en president Xi Jinping (rechts)

Dat de Chinese overheid Winnie een inreisverbod geeft, komt niet uit de lucht vallen. De Chinese overheid is in 2018 begonnen met het verbieden van Winnie de Poeh toen bij de filmpremière van de Disney film ‘Christopher Robin’ Winnie de Poeh werd vergeleken met de Chinese president Xi Jinping op Twitter. Aangezien president Xi  Jinping met kroon en scepter regeert in China (in tegenstelling tot de huidige voorzitter van Dispuut Ballast) heeft deze direct Winnie de Poeh gecensureerd.

Toen vorige week in een WhatsApp-groep het uiterlijk van Winnie Hofstede werd vergeleken met het uiterlijk van Winnie de Poeh (en daarmee ook van president Xi Jinping) greep de Chinese overheid vandaag direct hard in. Met een tweet (zie onderstaande afbeelding) maakte zij een statement dat Winnie Hofstede niet langer naar China mag reizen vanwege zijn uiterlijk. Tot overmaat van ramp mag daardoor het dispuut nu niet meer via China naar een lustrumlocatie reizen in Azië. Dit zorgde meteen voor veel ergernis bij Aziatenverslinder Yilan en ladyboy ervaringsdeskundige Hendrik. Echter bleek dit niet het enige probleem, want Winnie doet zijn naam eer van zijn BOC Waldo, want zijn paspoort was al verlopen. Hopelijk kan Winnie toch een weekendje mee op lustrumreis.

Wordt vervolgd..

In ander nieuws:

  • Niels wint NS publieksprijs met zijn boek ‘Komt een man met een bamischijf bij de dokter’
  • Gerard scoort veel burgerpunten met nieuwe kerstboom en pakt nieuwe piek.
  • Luc en Thierry genezen van Middeleeuwse soa
  • Mitchel gaat hardlopen en veroorzaakt aardbeving in de stad Groningen.

Inloggen

"Wij verkeren in de stellige overtuiging dat Onze Lieve Heer met genegenheid op onze
levenswijze en onze daden neerkijkt en dat hij BALLAST kansen en leiding
verschaft tot in eeuwigheid van dagen."