Flappie treedt in de voetsporen van Rob Jetten en wordt politiek actief bij de JD

Van uw verslaggever Tulp

Groningen, 6 december 2021

Flappie heeft sinds kort gekozen voor een carrière in de politiek. De goedlachse carrièretijger is toegetreden tot het bestuur van de JD in Groningen. De heer Flappie hoopt met de toetreding tot de politiek een nieuwe dimensie te geven aan zijn nog jonge maatschappelijke carrière. De redactie van The Ballast Weekly Peper spitste hun oren en ging bij Flappie op bezoek.

Flappie werd geboren in West-Groningen en is sinds 2013 woonachtig in Groningen. In zijn lange studententijd behaalde hij in 2020 (hij kon zijn oren niet geloven) zijn studie toegepaste psychologie. Tijdens deze jaren heeft Flappie ook aardig aan zijn cv gewerkt door commissies te doen bij Dizkartes, voorzitter te worden van Dispuut B en startte hij een goedlopend bedrijf in duurzame yogamatjes van kurk. Na zijn studie werd de vrolijke jongeman arbeider bij de GGD. Opmerkelijk was dat hij pasgeleden zijn manchetknopen op heel gemakkelijke wijze verdiende door het ‘Ballast Gala’ te organiseren. Al deze gebeurtenissen samen, waren voor Flappie de reden dat hij oren kreeg voor de politiek.

“Sinds mijn lidmaatschap bij Dispuut Ballast heb ik nooit mijn mening onder stoelen of banken gestoken over deze politieke ambitie. Ik ben nu eenmaal een persoon die graag urenlang in gesprek gaat met mensen en ben altijd fanatiek geweest bij de stellingen van de eloquentia. Ik hoop nu al mijn opgedane kennis in de praktijk te gaan brengen bij de JD.”

Het is overigens niet de eerste keer in geschiedenis dat er een Ballastiaan toetreed tot de politiek. Naast nu de JD (D66) en VVD heeft het dispuut recentelijk ook leden bij de JFVD (Lees: schaamte). Echter heeft beoogde lijsttrekker T. Romijn zich teruggetrokken, maar wordt nu vervangen door de culinaire Fret 102.

De ambitieuze Flappie geeft aan direct de huidige samenleving de oren te willen wassen: “Zo heb ik de ambitie om de socialiteit onder de mensen te veranderen. Ik liep bijvoorbeeld pas geleden door het Noorderplantsoen en kon mijn oren niet geloven dat er maar zo weinig bankjes in het park staan. Ik vind het belangrijk dat mensen met elkaar in gesprek gaan en denk dat het plaatsen van extra bankjes in het plantsoen hierbij zal helpen.” Ook wil hij graag gratis maaltijden chili aanbieden op ’t Gelaersde hert om daklozen en kansarme gezinnen hulp te bieden: “De stoom komt uit mijn oren dat er tegenwoordig nog steeds mensen in armoede moeten leven. Ik wil deze mensen graag te hulp schieten.”

Flappie verwacht nog lang actief te blijven in de politiek: “Goed in je oren knopen Tulp: meestal gaan mensen in een opwelling of bij een midlifecrisis de politiek in. Dit is bij mij absoluut niet het geval. Met mijn achtergrond in de duurzame yogamatjes en mijn persoonlijke ambities voor meer sociale conversaties past mijn persoonlijke visie ontzettend goed bij het gedachtegoed van de JD. Rob Jetten is voor mij altijd al een inspiratiebron geweest en ik hoop in de toekomst in zijn voetsporen te treden.”

Namens de redactie van de Ballast Weekly Peper wensen wij Flappie veel succes met zijn politieke carrière. Na afloop van het interview ontvingen we van hem een stevige handdruk en gaf hij aan niet zo snel zijn oren te laten hangen: “Ik wil en zal mijn stempel drukken op de politiek in deze stad. Ik moet alleen nu wel het gesprek afsluiten. Ik zit nog tot over mijn oren in het werk, want ik moet nog leren voor mijn autotheorie examen.”

Inloggen

"Wij verkeren in de stellige overtuiging dat Onze Lieve Heer met genegenheid op onze
levenswijze en onze daden neerkijkt en dat hij BALLAST kansen en leiding
verschaft tot in eeuwigheid van dagen."