Een studentenkamer ruilen voor een baan bij de Rabobank: Sampie verlaat huize Hengelaars

Van uw verslaggever Tulp

Groningen, 27 november 2021

Als de laatste der Mohikanen verlaat opa Jelmer, oftewel Sampie het beruchte huize Hengelaars voor een nieuw avontuur in het celibaat aan de Pelterstraat. Na 6.5 jaar komt er een einde aan het avontuur van huisoudste Sampie. De doorgewinterde huisoudste van huize Hengelaars heeft, door zijn goede connecties, zijn studentenkamer geruild voor een baan als financieel analist bij de Rabobank in Zwolle.

In het voorjaar van 2015 besloot Sampie samen met zijn clubgenoten om een pand aan het Boterdiep te betreden en deze om te dopen tot het beruchte ‘Huize Hengelaars’ (Lees: stinkhol). Een nieuw paradijs voor de middeleeuwse ziekte schurft en gure huisfeesten was geboren. Later werd dit huis vooral bekend als brandhaard voor coronawappies… Na een aantal jaren van studieontwijkend gedrag en een jaar koffieslaaf bij de Rabobank besloot de goedlachse student om een HBO plus studie ‘International Business’ te gaan volgen aan de RuG. Het bleek een gouden zet, want eindelijk ging de jongen met het grote hoofd zijn grote volume aan hersenen gebruiken.

Bij de afstudeerborrel werd nogmaals door de moeder van Sampie verklaart waarom deze jongen de universiteit wel aan moest kunnen: “Vanaf baby af aan, had deze jongen een groter hoofd dan zijn leeftijdsgenoten. Ik wist direct dat dit een genie zou worden.” Echter bleek na de speech dat de moeder van Sampie een bijzondere indruk had achtergelaten bij zijn reisgenoot en groot port tonic liefhebber Niels. Deze vermeldde daarbij expliciet aan zijn moeder: “Heeft u de nieuwe hit van Django Wagner al gehoord?”

In de lange zoektocht naar een baan heeft Sampie goed zijn netwerk gebruikt: “Toen ik hoorde dat Fret 103 een kamer zocht en daarnaast erachter kwam dat zijn moeder bij de Rabobank werkt, ben ik met beide partijen gaan onderhandelen. Na een aantal dagen was de deal rond. Wel zal Fret 103, net als ik bij de Rabobank, onderaan de ladder moeten beginnen en krijgt hij eerst het smerige en kleine feutenhok. Daarnaast zullen Ornst en Anton hem nog enige opvoeding moeten geven.”

Over die twee gesproken: aan het Boterdiep hangt door het verlaten van Sampie een droevige sfeer en de kersverse vicehuisoudste Anton heeft aangekondigd om de vlag een aantal dagen half stok te hangen. Ook heeft hij direct ingesteld dat heel het huis een aantal dagen verplicht in quarantaine moet en tijdens zijn snaaksessies zijn complottheorieën over corona moeten aanhoren. Huisgenoot Ornst is echter de dans ontsprongen en is snel vertrokken naar het midden van het land: “Ik zal snel de machtpositie van vicehuisoudste gaan veroveren op huize Hengelaars. Die krullenbol kan me wat. Ik denk dat ik nog liever supporter word van PEC Zwolle dan dat ik moet luisteren naar het gedrocht van een Anton.”

Hoe nu verder? Deze soap zal nog eventjes blijven. Hou de komende weken goed de website in de gaten om te lezen wie de macht grijpt aan het Boterdiep en hoe de nieuwe avonturen van Sampie en Fret 103 zullen gaan verlopen.  Wordt vervolgd…

Inloggen

"Wij verkeren in de stellige overtuiging dat Onze Lieve Heer met genegenheid op onze
levenswijze en onze daden neerkijkt en dat hij BALLAST kansen en leiding
verschaft tot in eeuwigheid van dagen."