Nieuwe zaterdagavondshow bij SBS

De zender SBS6 komt met een nieuwe zaterdagavondshow waarin het de concurrentie aan wilt gaan met kijkcijferkanonnen van RTL zoals Ik hou van Holland en The Voice of Holland. Het nieuwe programma gaat ‘Om een lang verhaal kort te maken,’ heten. Niemand minder dan Joost Kamphuis is gestrikt voor de presentatie. Gevraagd naar een korte reactie zei Kamphuis over deze opmerkelijke carrièreswitch het volgende: “Het is zeg maar een nieuw soort programma dat de hele familie op zaterdag weer aan de buis moet kluisteren. Dus hele familie als in: papa, mama, opa, oma, broer, zus, neef, nicht en het liefst ook eigenlijk de buurtkinderen. Wat dus verder de bedoeling is dat kandidaten heel verschillende soorten mensen zijn. Het is echter weer niet de bedoeling dat dit te veel discrepantie oplevert. Dus zeg maar niet te veel verschillen als in onoverbrugbaar. Het format zit als volgt in elkaar. De kandidaten krijgen allemaal een lang verhaal voorgeschoteld door mij. Het is dan zeg maar de bedoeling dat ze dat lange verhaal zo kort en bondig mogelijk proberen na te vertellen. Ik beoordeel ze dan en kijk of het wel kort genoeg was. Hierbij probeer ik wel altijd te kijken naar de kernelementen die in het verhaal behouden moeten blijven. Dit is zeg maar belangrijk omdat het niet de bedoeling is dat mensen straks te korte verhalen gaan vertellen. Ik hecht er zelf altijd waarde aan om alles zo luid en duidelijk mogelijk te vertellen. Details zijn hierbij altijd belangrijk.”

Het programma zal volgende week zaterdag voor het eerste te zien zijn en wordt uitgezonden op SBS6. Het  begint op zaterdagavond om 20:00 uur. Het programma duurt vermoedelijk tot zondagavond. “Maar het kan altijd uitlopen,” aldus Joost Kamphuis.

 

Inloggen

"Wij verkeren in de stellige overtuiging dat Onze Lieve Heer met genegenheid op onze
levenswijze en onze daden neerkijkt en dat hij BALLAST kansen en leiding
verschaft tot in eeuwigheid van dagen."