The new kid on the block

“Voor goede deals moet je een gezond verstand tussen je oren hebben”, opent Menno het gesprek. Tijdens het interview wordt direct duidelijk dat deze go getter glashard de onderhandeling aangaat. “Kijk, ik zou mijn onderhandeling tactieken omschrijven als Cruijffiaans. Uiteindelijk draait het er niet om hoeveel pegels je erin of neerlegt, maar dat je de wedstrijd wint.”

De onorthodoxe manier van werken van deze modern koopjes cowboy is te illustreren met zijn laatste deal. “Laatst zag ik een mooi bier tafeltje voor een puik prijsje op Marktplaats voor 35 euro. Maar de echte onderhandelaar weet natuurlijk als geen ander dat als een deal te mooi voor woorden lijkt, is dit vaak het geval. Vandaar gebruikte ik de bekende truc van het overbieden om de aanbieder in verwarring te brengen.” En met succes, de doorgewinterde onderhandelaar heeft voor 65 euro uiteindelijk de tafel weten te bemachtigen en wordt voor volgend seizoen waarschijnlijk gecast voor ‘The Apprentice; Oval Office’ waarin hij voor Trump een nieuw bureau op de kop moet weten te tikken.

Na levering bleek het voorgevoel van Menno terecht, de afmetingen van de set zijn aan de kleine kant en wordt het dus dringen op het nieuwe (bier)praatbankje. Niet iedereen ziet dit echter als een probleem. Rutger, woordvoerder van actiegroep ‘Short Lives Matter’ geeft aan verheugd te zijn met de aankoop: “Eindelijk wordt er opgekomen voor de rechten van de kleine man. Door deze aankoop kan ik volgende keer, als ik weer bij het dispuut ben, mijn triptrap thuis laten en als volwaardig lid plaats nemen op een bank.” Ongetwijfeld dat we in de toekomst meer gaan vernemen van deze reizende ster in het kunst van onderhandelen.

LXXIV

Inloggen

"Wij verkeren in de stellige overtuiging dat Onze Lieve Heer met genegenheid op onze
levenswijze en onze daden neerkijkt en dat hij BALLAST kansen en leiding
verschaft tot in eeuwigheid van dagen."