Na Grapperhaus, Tweede set gênante 1,5 meter foto’s gelekt.

Door onze correspondent Sampie

In korte tijd wordt een tweede hoogwaardigheidsbekleder aan de schandpaal genageld na het uitlekken van frappante beelden. Waar menig Ballastiaan goed op de hoogte lijkt te zijn van de regel dat men 1,5 meter afstand moet houden van blauwe bretels blijkt dat toch niet bij iedereen doorgedrongen. “Ik heb uit stress alle haren uit mijn kop getrokken”, zegt een duidelijk aangeslagen Reek. “Het was nooit mijn bedoeling geweest dat de beelden naar buiten zouden komen waarop ik naakt voor de spiegel sta met alleen een setje (blauwe red.) bretels.” De (nu nog) voorzitter gaat diep door het stof en trekt het boetekleed aan. Maar dat dit schandaal, ook wel ‘Flikkergate’ genoemd, een navolging krijgt is wel duidelijk.

“Zijn geloofwaardigheid is helemaal weg”, aldus mr. Niels voormalig BOC en woordvoeder van de vakbond voor oud BOC’s. “Hoe kunnen wij nog de regels handhaven en opleggen als iemand met zo’n voorbeeldfunctie zo de fout ingaat.” zucht Niels na een trek te hebben genomen van zijn peuk. “Je kan niet zo maar meer iemand aanmanen om minder te teefen als we zelf door de grootste geleid worden.” Door het opwinden loopt Niels rood aan en komt er extra spanning op de knoopjes van zijn gilet te staan. “Er gay uitwillen zien is een ding, maar dan ook je tepels insmeren met vla?!”

Naast geloofwaardigheid kan het schandaal grote gevolgen hebben voor de politieke structuur van Dispuut Ballast. Het dispuut wordt vaak als de één na laatste dictatuur in Europa gezien. Papa ‘Loekasjenko’ Kai, bedenker van de ‘Ballast is geen democratie doctrine’, legt uit: “Als je publiek imago bij deze groep gasten weg is, gaan ze telkens over je heen lopen.” Naar verluidt heeft de voorzitter al een deel van zijn absolute macht laten varen door de voormalig kutstejaars zelf een datum uit te laten kiezen voor een adt. “Wat volgt? Iedereen die zelf zijn kleur sokken mag uitkiezen? Totale anarchie!” briest Kai. Op de vraag of Reek bang is voor een coup antwoord hij: “Ja, uhm, tja, uhm, als mijn steun vanuit het dispuut maar niet zo snel, uhm, terugtrekt als, uhm, mijn haarlijn.”

Inloggen

"Wij verkeren in de stellige overtuiging dat Onze Lieve Heer met genegenheid op onze
levenswijze en onze daden neerkijkt en dat hij BALLAST kansen en leiding
verschaft tot in eeuwigheid van dagen."