Reality TV programma mondt uit in true crime serie

Door onze correspondent Sampie

Wat de opnames hadden moeten worden van een nieuwe blokbuster reality-tv programma is na een lugubere vondst veranderd in een true crime docu. Al weken werd er uitgekeken naar het nieuwe format, die door kenners wordt betiteld als de spirituele opvolger van Chateau Meiland  en Geer & (vooral) Goor over de vloer. De nieuwe sterren in dit programma zijn Foute Boels (bekend van de uitspraak: Pilsen! Pilsen! Pilsen!) en Harrie niet zo’n Huisman. Het programma volgt de moderne equivalent van Buurman en Buurman in hun rennovatie van een vervallen villa in hartje Groningen. Presentator Rob Geus had bij zijn eerst bezoek aan het huis weinig woorden over voor de staat waarin het huis verkeerde: “Man, man, man”. Saillant detail was vooral de keuken waar nog veel werk aan gedaan moest worden.

In de strijd om de tv rechten mengde ook de BBC (Ballast Beeldbuis Consortium) zich. “Qua natuur is het natuurlijk een ontzettend interessante plek”, aldus de Freek Fonk van de microbiologie Peppie, “Zelden is op één plek zo veel biodiversiteit aan schimmels en paddenstoelen te vinden. Ruim 9000 soorten is ongekend.” Als duidelijk voorbeeld van de bijzondere staat van de keuken haalt Peppie het voorbeeld van de knakworst aan: “Normaal gesproken is een knakworst een hevig bewerkt stuk vlees dat wel tegen een stootje kan, maar in de keuken vond ik er een die bijna uit zichzelf de keuken uitwandelde.”

Toen alles gereed leek voor het maken van mooie televisie greep het noodlot toe. “Afgelopen donderdag kwamen de crew en ik binnen om een mooie aflevering te schieten en mijn mond viel open van verbazing.” aldus Geus, “Er was nergens meer een spoor van ranzigheid te bekennen.” Het pand is inmiddels afgezet en er wordt sporen onderzoek verricht naar wat er in de avond van zaterdag op zondag heeft plaatsgevonden in het huis. Vaste thuisbezorger van het huis en verdachte in het Mocro Maffia proces B. Aimyshaif klapt uit de school, “Ik wist dat er iets niet klopte toen ik al twee dagen geen bestellingen meer had ontvangen.” Aimyshaif is op de bewuste avond naar het huis gegaan en heeft daar beeld en audio opnames gedaan. Op audio fragmenten is te horen dat 5 mensen luidruchtig ruzie aan het maken zijn over opruimen en verder is ook het ronkend geluid van een zaag (of toch een stofzuiger?) te horen. Vervolgens is op camerabeelden te zien dat de 5 mannen met zware zwarte plastic zakken het pand verlaten. Van de knakworst is geen enkel spoor meer te vinden, maar vermoed wordt dat hij in stukken is gesneden en op een nog onbekende locatie is gedumpt. F. Boels en H. Huisman ontkennen alle betrokkenheid. “Het was dispuut of Harrie die het weer verzaakt heeft”, aldus F. Boels.

Nu wordt het wachten tot er bewijs naar boven komt drijven dat de bewoners toch niet zo schoon zijn als bleek. Voor de kijker is de spinoff van Making a Murder, Making me Moddervet  vanaf volgende week donderdag 20:00 te zien op streamingdienst Netnix.

Inloggen

"Wij verkeren in de stellige overtuiging dat Onze Lieve Heer met genegenheid op onze
levenswijze en onze daden neerkijkt en dat hij BALLAST kansen en leiding
verschaft tot in eeuwigheid van dagen."