Algemene Financiële Beschouwingen bij Dispuut B

Door onze correspondent Sampie:

Dat de Algemene Financiële Beschouwing (AFB) dit jaar anders zou zijn,  lag van te voren al vast. Traditiegetrouw vindt de AFB plaats na Praesesdag waarin de voorzitter, na rondgang door Groningen op de bronzen Tomos, het dispuut over het aankomend jaar toespreekt. Door de verhoogde corona maatregelen werden deze festiviteiten helaas afgelast en moest de AFB aanvangen zonder de talrijke tradities en gekke hoedjes, al was de rare hipster (of zwerver, altijd lastig om te herkennen) uit Rotterdam gelukkig nog wel aanwezig. Niet alleen de opzet van de AFB was anders, maar ook over de inhoud is veel te melden.

Demissionair penningmeester Maikelt was bij aanvang de grote afwezige. Men vroeg zich af of hij uit angst voor de verantwoording van de spaartoestandenaffaire (samen met Fret ‘minder’ Teeven) verschiet liet gaan. Echter, dik een kwartier na aanvang was hij dan toch aanwezig zonder goede verklaring voor zijn verlate verschijning. Ingewijde bronnen van de Ballast Weekly Peper weten te melden dat het hem te laat was gelukt om te ontsnappen uit de kelder van zijn vriendin. De ketting zat te strak dit keer.

De nieuwe penningmeester van het dispuut Yilan (Niet van DENK, maar uit Friesland) deed met frisse wind zijn plannen uit de doeken voor aankomend jaar. “Allereerst vind ik dat we meer aan ontwikkelingssamenwerking moeten doen” aldus de kersverse fiscus. “Ik heb al een mooi projectje opgezet om een paar arme dames in Nieuwstad te helpen. Die kunnen natuurlijk ook een extraatje gebruiken in deze onzekere tijden.” Verder geeft de quaestor aan zich in te gaan zetten voor de (financiële) gezondheid van een aantal dispuutsleden.  “Kijk, als we met zijn allen overgaan van de dure chique Franse Gauloises naar verhuisdoosjes L&M, gaan we er allemaal op vooruit.”

Eén van de meest heikele punten uit het debat was de bierconsumptie van het afgelopen jaar. Het credo: “Ik heb een krat gevonden, en die moet leeg” bleek iets te effectief. Het gevolg: een slordige 5.8k uitgave aan pils. Volgens financieel analist, oude penningmeester en doorn in het oog van alle opvolgende penningmeesters, Tulp is het eenvoudig te verklaren. “Vroeger was alles beter. Een penningmeester moet nou eenmaal een dwangneuroot zijn om de kosten bij deze groep een beetje in het gareel te houden.” Oudgediende van het dispuut Arnold is een andere mening toegedaan. “Ik zeg het ieder jaar, maar met een gokkast hadden we allang kunnen verzuipen in het pils.” Wat er de komende weken van de financiële plannen terecht gaat komen en of er daadwerkelijk een gokkast komt zal op de voet worden gevolgd door de Ballast Weekly Peper.

Inloggen

"Wij verkeren in de stellige overtuiging dat Onze Lieve Heer met genegenheid op onze
levenswijze en onze daden neerkijkt en dat hij BALLAST kansen en leiding
verschaft tot in eeuwigheid van dagen."