Kabinet waarschuwt voor tweede komkommertijd

Door onze correspondent Sampie

De “komkommertijd”, traditiegetrouw start deze aan het eind van juli wanneer menig student, na weer een jaar te weinig punten te hebben gehaald, terug kruipt naar het boerengehucht of de monotone grijze Vinex wijk waar hij is opgegroeid. Het is de periode waarin men burgerlijk op de camping in Frankrijk met de schoonouders staat of in Zuid-Amerika zichzelf ontdekt in te wijde hippiebroeken met een paar bastaardkinderen als gevolg. Normaal gesproken keert de stad Groningen weer tot leven wanneer men voor het aanvang van het academisch jaar zich weer verzamelt in de stad om de gemiste pils uren in te halen of de vrienden lastig te vallen met verhalen over hoe je jezelf bent tegen gekomen, onder begeleiding van Spaanse muziek die net té vaak wordt opgezet. Zo ook dit jaar leken de eerste weken van het jaar weer veelbelovend voor mooie verhalen voor de Ballast Weekly Peper, zoals te lezen is in de eerdere edities.

Toen sloeg het noodlot toe. De herwonnen vrijheden van het afwerpen van het juk van het burgerbestaan werden net zo snel afgebroken als ze verkregen waren. Afgelopen twee weken lijkt de stad weer op slot en grendel te zitten en kan men slechts in kleinere groepen bij elkaar komen. Het gevolg: weinig nieuws. Tot spijt van de redactie betekent dit ook dat de objectieve, heldere en onpartijdige verslaggeving van de Ballast Weekly Peper onder druk staat.

Enkele vaste rubrieken, die door de lezers zeer worden gewaardeerd, zullen tot nadere orde zijn uitgesteld. Dit betreffen de rubrieken: “Lul, heb je nog geneukt?”, “Hoeveel kilo lag vannacht naast Rikkert”, “Wie is de soa-bron?” en “De week van 76.” Gelukkig betekent afstel geen uitstel en zal de redactie de rubrieken weer hervatten als er weer noemenswaardig nieuws is. Ook zullen we het wekelijks format zoveel mogelijk proberen te waarborgen. De redactie wil iedereen bedanken die in deze nieuwsarme tijden ons toch van goede scoops en bronnen heeft voorzien.

Echter is niet iedereen rouwig om het mogelijk uitblijven van kwaliteitsnieuws. Uit onderzoek blijkt dat over de jaren het gemiddeld opleidingsniveau van de lezer achteruit is gegaan. Op de vraag: “Ben je student of cursist?”,  wordt al geruime tijd een hoger percentage lager opgeleiden gemeten. Cursist (of scholier? red.) Harry is één van hen. “Ik zal het mooier finden als de articelen meer rigting de steil van het Telegraav gaan”, aldus de kersverse scholier. Volgens deze (on)trouwe lezer staan er te weinig plaatjes in de artikelen en zijn ook de gezegdes en spreekwoorden voor hem te hoog gegrepen. Gelukkig heeft de lezer sinds kort weer een opleiding en is hij deze week bezig met het polijsten van zijn taalvaardig met behulp van aap, noot, mies.

Inloggen

"Wij verkeren in de stellige overtuiging dat Onze Lieve Heer met genegenheid op onze
levenswijze en onze daden neerkijkt en dat hij BALLAST kansen en leiding
verschaft tot in eeuwigheid van dagen."