Disney zet groot in op nieuwe Liveaction Serie

Door onze correspondent Sampie

Het lijkt een succes formule te zijn, oude films en series waar menig Ballastiaan nostalgische gevoelens bij heeft, opnieuw uit te voeren met echte acteurs.  Hoewel de typische drager van de rode das gezien wordt als de onverschrokken alfa man, hebben ook zij het moeilijk om het droog te houden als Mufasa van de klif wordt geworpen of de moeder van Bambi wordt neergeschoten. Mediaconcern Disney heeft hiermee een succesformule bedacht en de ene na de andere jeugdherinnering is terug te zien in volledig 4k (dus dat is niet alleen goed voor 18+ content). Zo wordt ook al naar de nieuwst aankondiging verwachtingsvol uitgekeken. Begin dit najaar verschijnt ‘Buurman en Buurman – Levensecht’ op het witte doek.

Voor wie niet bekend is met het concept van buurman en buurman, de kinderserie volgt twee buren die samen onhandige, maar innovatieve oplossing bedenken voor alledaagse problemen, vaak met desastreuse afloop. “Deze rol is op mijn lijf geschreven”, aldus van Vliet jr, één van de twee hoofdrolspelers, “Toen ik al heel jong was, wist ik dat ik niks kon. Iedereen maakte me belachelijk, maar kijk waar dit me nu heeft gebracht.” Van Vliet jr. somt op hoe hij aan de rol is gekomen. “Ik kan niet adten, niet leren, niet schoonmaken, enfin ik denk dat je het begrijpt.” Het gespeelde personage Mat wordt natuurlijk altijd bijgestaan door Pat, de slimmere (maar net zo onhandige, van de twee) die meestal de bedenker is van de ludieke oplossingen. “Ik voelde me direct goed bij de rol van Pat” aldus Thierry Romijn. “Trekken aan een disfunctionele labiele kar staat me op mijn lijf geschreven.” Romijn beschikt over meer acteerervaring dan zijn medespeler en heeft al enkele keren mee mogen doen met de poppenkast van het FvD journaal (Lees: de afgang.) Verder kennen we Romijn natuurlijk van ‘Alles is Liefde II, Commissie naar mijn Hart’ waarin de acteur met zijn kersverse vriendin Manon de hoofdrol vertolkt.

De pilot aflevering ‘Het Rad van Fortuin’ is nog steeds niet af. “Maar het begint al wel ergens op te lijken. We hebben al een paar keer een afspraak gemaakt om het af te maken, dus het begin is er!” aldus van Vliet jr. Dat een afspraak maken en daadwerkelijk iets doen twee verschillende dingen zijn, lijkt nog niet tot hem te zijn doorgedrongen. Verdere afleveringen die zijn aangekondigd voor het eerste seizoen zijn vooralsnog ‘Komt het pils op tijd koud?’, ‘Buurman en Buurman maken schoon (echt waar?!?)’ en ‘Verdwaald in het Berenhol’. In de laatstgenoemde episode krijgen de vrolijke buren een gastbezoek van andere Disneysterren Baloe en Winnie waarmee hun onkunde verdubbeld wordt met hilariteit en weinig resultaat als gevolg. Vooralsnog wordt de serie verwacht op Donderdag 6 oktober 2022 om 20:00 (maar waarschijnlijk om 20:15) op streamingdienst Ditisnietpus.

In ander nieuws:

  • GGD ziet af van contactonderzoek na drukte bij weer een golf chlamydia besmettingen
  • Het einde van eeuwige student? Niels na 6 jaar zijn P.
  • Profileren op Instagram, noodzakelijk of ontzettend gay?

Inloggen

"Wij verkeren in de stellige overtuiging dat Onze Lieve Heer met genegenheid op onze
levenswijze en onze daden neerkijkt en dat hij BALLAST kansen en leiding
verschaft tot in eeuwigheid van dagen."