Polarisatie Dispuut bereikt hoogtepunt in gevoelige kwestie

Door onze correspondent Sampie

“Geschiedenis wordt geschreven door de overwinnaar.” De woorden van Churchill herinneren ons aan het feit dat de geschiedschrijving niet altijd met de goede intenties of door de onbesproken moreel goed gedrag tot stand komt. Menig oud-bestuur kan terugkijken op de jaren dat zij aan het roer van Ballast hebben gestaan met een gevoel van trots, waarbij zij een blijvende toevoeging hebben geleverd aan ons dispuut en tot in der einde van dagen hierom geroemd zullen worden. Een greep uit de afgelopen jaren: een nieuwe dispuuts GK, de hervorming van de Frettentijd of een stabiele grote lichting. Zo heeft ook het nieuwste bestuur van Dispuut Ballast afgelopen donderdag een gooi gedaan naar de consolidatie van het feit dat ze geen kladlopers zijn met een niet onomstreden voorstel.

“Als we Herrie, het bad en het duimpje niet meer hebben, moeten we maar direct de hele vuist gebruiken,” zegt voorzitter Hendrik tijdens de verdediging van zijn plan. Aan de vooravond van de Amerikaanse verkiezingen lijkt ook het dispuut meer gepolariseerd dan ooit. Aan de ene hand heb je de traditionalisten (lees: bazen), een groep die zich inzet voor het behoud van belangrijke tradities, de algemene waardigheid en masculiniteit van Dispuut B. Aan het andere uiterste bevindt zich de groep modernisten (lees: teefjes), een groep die zijn schaamhaar op de wangen plakt om volwassen over te komen en lak heeft aan het bloed, zweet en tranen die de voorgaande leden hebben verspild in het creëren van het dispuut van nu.

Waar de traditionalisten in voorgaande jaren de touwtjes stevig in handen hadden, is er met de instroom van generatie Z een nieuwe wind in het dispuut gaan waaien. Waar Frankrijk president Macron heeft en Canada minister-president Trueau, moet dispuut Ballast het sinds kort doen met een kale en verstandelijk beperkte neefje van Jesse Klaver. De eerste voorzitter uit de gelederen van de modernisten heeft ingezet op een nieuw medium om de bekendheid onder eerstejaars te vergoten. Sem ‘zit mijn haar wel goed’ van de Plee is laaiend enthousiast. “Als woordvoeder van het verbond van Instasletjes kan ik dit initiatief alleen maar toejuichen,” vertelt de nieuwe beheerder van de Ballast Insta. “Nu kunnen we allemaal leipe groeps picca’s droppen (groepsfoto’s plaatsen red.) die niemand iets interesseert,” verkondigt de student met de gladde haren.

Steun voor de traditionalisten, die natuurlijk tegen dit initiatief waren, kwam uit onverwachte hoek. Waldo van der Meer, zelf vermeend Instasletje en modernist, was ondanks een stem voor het plan, toch kritisch op het initiatief. “Hoe graag ik ook fotootjes van mezelf in hipstermutsjes en gekke sokken op mijn privé account plaats, zie ik de meerwaarde van de Ballast insta niet,” zegt de Rotterdamse hipster. Hij krijgt bijval van skinnyjeans Bob: “Uit verbazing ben ik gewoon uit mijn broek gescheurd.” Meneer Skinnyjeans was de enige van de nieuwe lichting die het niet ziet zitten en hij is ook de aanjager van de discussie geweest.

Helaas is de kogel door de kerk en verschijnt de Ballast Insta binnenkort online. Het lijkt echter niet het einde van de digitale marketingstrategie van Hendrik. “Binnenkort willen we ook een Ballast TikTok, Hyves en Grindr maken. Het dispuut moet voor alle verschillende mensen toegankelijk zijn”, mompelt de walvisbioloog. Dat er een staartje aan deze situatie komt, is in de volgende edities van de Ballast Peper ongetwijfeld te lezen.

In ander nieuws:

  • Netflix, Studeren of Masturberen. Zo overleef je de tweede lockdown
  • Meneer Niels wachtwoord van eigen Gmail vergeten
  • Nieuw record voor Guinness book of worldrecords voor de meeste keer “Umm” in één zin uitgereikt in Groningen aan H. Nienhuis.

Inloggen

"Wij verkeren in de stellige overtuiging dat Onze Lieve Heer met genegenheid op onze
levenswijze en onze daden neerkijkt en dat hij BALLAST kansen en leiding
verschaft tot in eeuwigheid van dagen."