De crux van de tux.

Donderdag 26 november is het weer zover, Thanksgiving. Een groot feest in zowel de Verenigde Staten als in Canada. Op deze dag worden de oogst en andere goede dingen bedankt. Traditiegetrouw wordt dit gedaan door het eten van een kalkoen, vandaar dat de dag ook wel ‘Turkey day’ wordt genoemd. In Nederland wordt het feest eigenlijk amper gevierd.

F. Riezebos, die ooit dankzij een paar Turken zijn BSA zag verbleken, probeert hier sinds een paar maanden verandering in te brengen. “Ik ben dus een half jaar op Sint Maarten geweest en heb daar veel Amerikaanse vrienden gemaakt, mijn blik is hierdoor erg verruimd en ik heb nu ook veel meer begrip voor de situatie in dat land, het eten van een kalkoen zorgt ervoor dat ik mij veel meer verbonden voel met de mensen daar”, aldus Riezebos. “Mooie bijkomstigheid is dat ik door mijn vele internationale contacten nu ook een mooi clubje Amerikaanse vrienden in Groningen heb mogen ontmoeten”. Omdat donderdag voor Menno niet goed uitkomt heeft hij zijn Amerikaanse vrienden overgehaald de feestdag te verplaatsen naar een zaterdagavond. “Donderdag blijft donderdag hè, dan ben ik met mijn dispuut. Vrijdag sla ik dan normaliter over dus er bleef nog maar één optie over: zaterdag”.

Ter compensatie van het verplaatsen van de oeroude Amerikaanse feestdag heeft Menno zijn Amerikaanse vrienden ‘gala’ als dresscode voorgesteld. “Op een druilerige zaterdag in november fleurt zo’n tuxedo de boel toch lekker op”, zo stelt Menno terwijl hij zich achter een kastdeur omkleedt.

Een heftig gevloek is er echter te horen wanneer Menno erachter komt dat zijn tux niet meer past. “Ik heb hem in mijn eerste jaar gekocht en had wel gedacht dat ik hem weer zou passen na die drie keer hardlopen afgelopen twee weken, maar helaas!”, probeert Menno het nog weg te lachen.

Even later stapt hij in een grijs geruit pak toch maar op de fiets. “Ach, die tux die zal ik nooit meer passen, dan kan zo’n kalkoennetje ook geen kwaad meer, fijne avond!”

Inloggen

"Wij verkeren in de stellige overtuiging dat Onze Lieve Heer met genegenheid op onze
levenswijze en onze daden neerkijkt en dat hij BALLAST kansen en leiding
verschaft tot in eeuwigheid van dagen."