Hoe verstevig ik mijn bed en negenzeventig andere tips voor aspirant-walvisvaarders

Door onze correspondent Sampie:

Mocht je deze periode een boekenwinkel hebben bezocht, zou het je ongetwijfeld wel zijn opgevallen: lifestyle boeken zijn in trek. Voor sneue studenten die binnen eenzaam zich voor de vierde keer van de dag gaat aftrekken in hun rukbunker lijken deze boeken soelaas te bieden. Titels die steevast in de bestsellerlijstjes van de Bruna of op www.bol.com (Lees: Bolle Boelie) staan, spreken momenteel boekdelen. Na de successen van boeken “De Wim Hof Methode”, “Master Your Buik” en “The Subtle Art of Not Giving a F*ck” heeft ook een bekende van het dispuut zich in deze lucratieve markt begeven (en nee dan heb ik het niet over een oud-lid die bijna niemand kent).

“Ik wist gewoon dat ik met al mijn ervaring veel kan betekenen voor aanstaande en actieve studenten die van een maatje meer houden”, mompelt kersvers auteur Hendrikus de Kale. “De eerste keer kan heel onwennig zijn, maar als je al enkele tonnen op je kerfstok hebt staan, wil je bijna niets anders.” Het manuscript dat als de ‘kamasutra voor ielige ventjes en tientonners’ bekend staat, krijgt veel goede reviews en staat vol met praktische tips. Zo wordt bijvoorbeeld de eeuwenoude vraag beantwoord: wat is het beste standje? “Ikzelf vindt onderop heerlijk. Niets beters dan bijna verstikken in vers blubber,” lacht de walvisvaarder.

Een anonieme Fries (door de zwaarte van het onderwerp blijft hij liever anoniem) is groot fan. “Waar ik vroeger mijn gerieven moest botvieren op blonde herten met nauwelijks wat spek op de heupen, ben ik sinds kort trouw volger van de walvisvaarders methode”. Of hij de prijs van negentig euro niet aan de scherpe kant vindt, antwoord hij: “Nee joh, dat betaalt zich zo terug met chips, taart en cola bij het ontbijt als ik weer naast een verse vangst wakker wordt.”

Een andere klant kijkt beduidend sceptischer in de boekenwinkel om zich heen. “Wat ik hier doe? Dat weet ik ook niet zo goed. Ik dacht dat dit een bukakewinkel was.” De klant, Harrie genaamd, is duidelijk zwaar dyslectisch.  “Gelukkig verkopen ze nog een paar Donald Duckjes achterin, daar staan tenminste nog grappige plaatjes in.”

In ander nieuws:

  • Oud-JFVD’er aan het Boterdiep opgepakt na poging tot organiseren razzia’s
  • Persco voorzitter dispuut verstoort door zijn eigen spraakgebrek
  • Eindeloos pieken? Gerard drinkt voor elke positieve coronatest een pilsje
  • Baloe de beer zit vast met zijn vinger in de pot met honing op de kamer van Harrie Huisman

Inloggen

"Wij verkeren in de stellige overtuiging dat Onze Lieve Heer met genegenheid op onze
levenswijze en onze daden neerkijkt en dat hij BALLAST kansen en leiding
verschaft tot in eeuwigheid van dagen."